Relació de premiats en l’edició del 2015

Els guanyadors dels Premis BEST 2015 són:

  1. PREMI BEST A UN PERSONATGE PÚBLIC:
    Valorant la seva faceta de constructor artesanal i autodidacta de figures de bestiari festiu, la seva capacitat de col•laborar i transmetre els seus coneixements en cursos i altres projectes i, sobretot, valorant l’impuls que ha dut a terme per tal que les escoles de la seva ciutat construïssin les seves pròpies figures de bestiari festiu, a més d’impulsar-ne una mostra de bestiari d’escoles. Per tot això, i per la seva dedicació en la fundació d’aquesta Agrupació, de la qual n’ha estat el primer president, el jurat decideix atorgar el Premi BEST a un personatge públic al Sr. Lluís Musté i Grau, de Valls.
    MV_15937 (Mobile)
    .
  2. PREMI BEST A UNA ASSOCIACIÓ O ENTITAT:
    Valorant la capacitat de coordinar i cohesionar totes les entitats culturals del seu territori, valorant l’impuls i la solidesa dels seus projectes de conservació, estudi i enriquiment de la cultura popular que han contribuït a que la seva població sigui un referent del nostre país en l’àmbit de la cultura popular, valorant particularment la tasca que duen a terme per a la divulgació de les seves festes en l’àmbit de les escoles, el jurat ha decidit atorgar el Premi BEST a una entitat o associació a l’Agrupació Seny Major de Cervera.
    MV_15954 (Mobile)
    .
  3. PREMI BEST A UNA INICIATIVA EMPRESARIAL:
    Tenint en compte la valentia que ha mostrat per la seva aposta per la divulgació de la cultura popular – i concretament en l’àmbit del bestiari festiu – malgrat que formi part d’un sector empresarial immers en una profunda crisi, tenint en compte – també – la seva sensibilitat vers la integració de les persones amb discapacitat auditiva en la literatura infantil. Tenint en compte tot això, i més, el jurat ha decidit atorgar el Premi Best a una iniciativa empresarial a l’Editorial El Cep i la Nansa, de Vilanova i la Geltrú.
    MV_15969 (Mobile)
    .
  4. PREMI BEST A UN MITJÀ O UNA INICIATIVA DE COMUNICACIÓ:
    Per la seva capacitat demostrada al llarg de més de 15 anys d’elaborar una revista de gran qualitat i pel seu compromís indestriable en favor de la música i la cultura popular, per la seva transversalitat, continguts i capacitat de configurar-se com una eina al servei de tots els territoris de parla catalana i, per descomptat, per la qualitat i profunditat dels seus articles, editorials i col•laboracions, el jurat acorda atorgar el Premi BEST a un mitjà o iniciativa de comunicació a la Revista Caramella.
    MV_15985 (Mobile)
    .
  5. PREMI POPULAR BEST A LA INICIATIVA MÉS INNOVADORA I ORIGINAL:
    De les diverses candidatures presentades, es van escollir com a finalistes a: a) “Jazzinferno” de Terrassa; b) “Festival d’enceses” d’Artesa de Lleida i c) “Els tres tombs infernals” del barri de Sant Andreu de Barcelona. La votació popular a través de les xarxes socials, tancada a les 12:00h del dia 21 de novembre, ha donat el següent resultat: “Jazzinferno”: 543 vots; “Festival d’enceses”: 98 vots; i “Els tres tombs infernals”: 640 vots. Per tant, el guanyador del Premi Popular BEST a la Iniciativa més innovadora i original, per majoria de vots, és “Els tres tombs infernals”, de La Satànica de Sant Andreu de Barcelona.
    MV_15999 (Mobile)
    .
  6. PREMI BEST A UNA INICIATIVA SOLIDÀRIA:
    Valorant la trajectòria de l’activitat, la capacitat d’organització i mobilització de públics de l’entitat, la implicació de nombroses institucions, entitats i comerços en aquest projecte i, sobretot, per la seva aportació dels guanys de l’activitat a una entitat local dedicada a l’atenció a les persones en situació de pobresa i risc d’exclusió social, el jurat ha considerat que el Premi BEST a una Iniciativa Solidàra és per al projecte ”7a Nit de l’Infern”, de l’Agrupació Sardanista de Cornellà de Llobregat.
    MV_16010 (Mobile)
    .
  7. PREMI BEST AL MILLOR PROJECTE ESTRATÈGIC:
    Per la seva singularitat, per haver aconseguit que una de les principals activitats festives i culturals del seu municipi tingui com a protagonista la figura de bestiari festiu, per la seva contribució a que aquesta esdevingui senya d’identitat del seu territori, el jurat ha determinat que el Premi BEST al millor Projecte Estratègic és per “La Mamullada”, impulsat per la Colla del Mamut de Viladecans.
    MV_16026 (Mobile)
    .
  8. PREMI BEST A LA MILLOR ACCIÓ DE CONSERVACIÓ I/O RECUPERACIÓ DE TRADICIONS:
    Malgrat que els projectes presentats no s’acaben d’ajustar a una acció concreta de conservació o recuperació de tradicions antigues en la forma que es després del contingut de la convocatòria d’aquest premi, el Jurat ha valorat l’aposta per implementar el foment de la transmissió del caràcter festiu entre generacions, pràctica que la UNESCO considera com un dels instruments per la salvaguarda del patrimoni immaterial. i per aquest motiu atorga el Premi BEST a la millor acció de Conservació i/o Recuperació de Tradicions al projecte “1a Festa dedicada a les famílies”, de l’Associació Colla Ferafoc de Sant Quintí de Mediona.
    MV_16032 (Mobile)
    .
  9. PREMI BEST ESPECIAL A LA QUALITAT, TRADICIÓ I ESTÍMUL EUROPEU:
    Per acord unànime de la Junta de Govern de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, s’atorga aquest premi especial a l’entitat Ordre des Chevaliers de la Tarasque (Tarascon). Les festes de la Tarasque van ser proclamades Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO l’any 2008 dins la declaració “Gegants i dracs processionals de Bèlgica i França”.
    MV_16056 (Mobile)

Foto de família de tots els guardonats amb els Premis BEST 2015:

premiats

 

Reconeixement a les entitats i figures de bestiari que celebren aniversari “rodó” :

entitatsAniversari